Υπάρχουν λαχανικά που μας ωφελούν περισσότερο μαγειρεμένα, παρά ωμά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Γνωρίζουμε πλέον όλοι τον κανόνα που λέει ότι τα λαχανικά έχουν πολλαπλάσιο όφελος για την υγεία μας όταν είναι ωμά ή όσο το δυνατόν πιο λίγο βρασμένα. Υπάρχουν όμως δύο εξαιρέσεις.
Οι ντομάτες
Κι όμως οι ντομάτες μας ωφελούν περισσότερο μαγειρεμένες, καθώς πολλαπλασιάζεται η ποσότητα πολύτιμου λυκοπενιού που απελευθερώνουν. Και μάλιστα μαγειρεμένες με ελαιόλαδο, που βοηθάει και στη μεγαλύτερη απορρόφησή του από τον οργανισμό. Το λυκοπένιο είναι στοιχείο που έχει συνδεθεί με έντονη αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση. Ακόμη υψηλότερη περιεκτικότητα λυκοπενίου συναντιέται στις έτοιμες σάλτσες και την κέτσαπ, οι οποίες όμως έχουν ταυτόχρονα πολλά λιπαρά και σάκχαρα.
> Ανακαλύψτε εδώ συνταγές με ντομάτες
Το σπανάκι
Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι ωμό δε μας ωφελεί, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι από το μαγειρεμένο σπανάκι, ο οργανισμός μας μπορεί να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο, η έλλειψη του οποίου μεταξύ άλλων φέρνει αίσθημα κόπωσης, αλλά και πολύτιμο για τα οστά ασβέστιο. Επίσης το βρασμένο το σπανάκι προσδίδει περισσότερο μαγνήσιο, στοιχείο απαραίτητο σχεδόν σε κάθε λειτουργία και ιστό στο σώμα μας.
> Ανακαλύψτε εδώ συνταγές με σπανάκι
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr