Μπακαλιάρος τηγανητός – Το μυστικό για να «πιάσει» το κουρκούτι και μερικές ακόμη συμβουλές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σκοπεύετε να φτιάξετε τον πατροπαράδοτο παστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου; Μερικές συμβουλές για να βγει τέλειος.
- Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο εγκαίρως. Πολλές φορές δεν αρκεί καν να μπει στο νερό 24 ώρες πριν, ειδικά ο μπακαλιάρος που πρόκειται να τηγανηστεί. Δείτε περισσότερα για το ξαλμύρισμα εδώ.
- Για να μη ρισκάρετε να φάτε τον μπακαλιάρο ...λύσσα, μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο έχει φύγει το αλάτι, βράζοντας ένα κομματάκι μπακαλιάρου 5?-7?. Θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρά αλμυρό στη γεύση.
- Αν το κουρκούτι «δεν πιάνει» καλά στην επιφάνεια του ψαριού, περάστε πρώτα τον μπακαλιάρο από λίγο αλεύρι και βυθίστε τον στη συνέχεια στο χυλό.
- Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζονται πολλά μπακαλιαράκια μαζί, αλλιώς δεν τηγανίζονται ομοιόμορφα και δεν βγαίνουν τραγανά.
- Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν οι μπακαλιάροι άμεσα (και όχι να «βράζουν» για ώρα μέσα στη λιπαρή ύλη).
Διαβάστε ακόμη
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Καταγγέλλουν απόπειρα ιδιωτικοποίησης του νερού με «πιλότο» τη Θεσσαλία – Βολές κατά της κυβέρνησης
Σε εξέλιξη το θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Το αντάλλαγμα που πήρε το Ισραήλ για να μην κάνει μεγάλη επίθεση στο Ιράν
Αδιανόητο περιστατικό bullying: 8χρονος ξυλοκοπήθηκε από 7χρονο και το βίντεο ανέβηκε στο TikTok
Προειδοποίηση Μαρουσάκη για μεγάλα ύψη νερού στη Θεσσαλία: Τα νεότερα για την κακοκαιρία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr