Συνταγή για εύκολα μάφινς αυγού με λαχανικά

φωτογραφία: Kaitlyn Chow (Unsplash)

Εκτέλεση

Ωραίο ορεκτικό, είναι μια καλή ιδέα και για πρωινό ή για brunch. Στην ουσία είναι ομελέτα φούρνου στο σχήμα των μάφινς με σπανάκι, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά να της δίνουν γεύση και χρώμα. Αντί για τσένταρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τριμμένη μοτσαρέλα ή μια μαλακή φέτα, ενώ μπορείτε, αν θέλετε να τα ενισχύσετε, να προσθέσετε στο μείγμα και κομματάκια μπέικον ή γαλοπούλας. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, αλλά χρειάζεται να έχετε την ειδική φόρμα για μάφινς. 

Για να τα ετοιμάσετε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Περνάτε και το σπανάκι από το τηγάνι για 2 λεπτά. Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Μοιράζετε τα λαχανικά στις θήκες της φόρμας για μάφινς και ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και το τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για περίπου 15-20 λεπτά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
φωτογραφία: Kaitlyn Chow (Unsplash)
25'
6

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 60 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι