Συνταγές | Κυριάκος Μελάς

Αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με ντομάτα, φέτα και χυλοπιτάκι

Εικόνα: Instagram | @kiriakosmelas

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το νερό, την ντομάτα, τα ντοματίνια, ροδέλες πιπεριές, κομμάτια από τυρί φέτα και λίγη ζάχαρη σε ένα ταψί.
  2. Μαγειρεύετε το χυλοπιτάκι ή όποιο άλλο ζυμαρικό επιλέξετε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας του.
  3. Στον κάδο του μίξερ με το φτερό ρίχνετε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το αυγό και λειτουργείτε τη συσκευή για 5’. Προσθέτετε την ψημένη πιπεριά Φλωρίνης, λίγο ξίδι ή ούζο, το ξύσμα λεμονιού και ζυμώνετε να ενσωματωθούν. 
  4. Πλάθετε κεφτεδάκια και τα ρίχνετε στο ταψί με τις ντομάτες και τα υπόλοιπα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C με σκεπασμένο το σκεύος για 20’.
  5. Ρίχνετε τις χυλοπίτες στο ταψί ανακατεύετε και σερβίρετε.
Το μυστικό! Για αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου χωρίς ψωμί, ζυμώστε για 5' τον κιμά στο μίξερ με το φτερό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Instagram | @kiriakosmelas
40'
4

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 700 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 1 αυγό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης  (ψημένη χωρίς φλούδα )
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 10 ml ούζο (ή ξίδι)
  • 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένος μαϊντανός & φρέσκος  βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι   

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα σε χυμό
  • 1 πράσινο πιπεριά
  • 80ml νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι,  πιπέρι 

Για το σερβίρισμα 

  • 1 συσκευασία χυλοπιτάκι, χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό
  • 150 γρ. τυρί φέτα