Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Vegan λιχουδιά - Ρολάκια λαχανικών (σπρινγκ ρολς)

Εικονα: Pexels

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε γουόκ ή σε βαρύ αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο, προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και σοτάρετε τα λαχανικά για 5’-6' ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Απλώνετε ένα κομμάτι φύλλου κρούστας στον πάγκο εργασίας (κρατάτε τα υπόλοιπα σκεπασμένα για να μη στεγνώσουν). Βάζετε μία κουταλιά από τη γέμιση στην άκρη του και γυρίζετε τα πλαϊνά του προς τα μέσα. Το τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και κολλάτε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό. Συνεχίζετε έτσι με όλα τα υλικά.
  3. Ζεσταίνετε άφθονο ηλιέλαιο σε μία φριτέζα και τηγανίζετε τα σπρινγκ ρολ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν, πριν τα σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικονα: Pexels
30'
5

Υλικά

Για 20 κομμάτια 

  • 5 φύλλα κρούστας κομμένα σε 4 παραλληλόγραμμα
  • ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπα σόγιας
  • 10 φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λωρίδες
  • 10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φύτρα φασολιού
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 5-6 φύλλα λάχανο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπα σόγιας
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • ? φλιτζάνι ξίδι λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • ½ κουταλάκι του τσαγιού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό