Συνταγές | ICookGreek

Ελαφρύ γεύμα - Γαρίδες με λαχανικά και κρασί

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κύβους. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30’ περίπου. Κατόπιν ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε καλά.
  2. Καθαρίζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά (κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια και πιπεριές) και τα κόβετε σε ροδέλες. Ψιλοκόβετε τις σκελίδες του σκόρδου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί για 6’ - 7’, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
  3. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερους σπόρους. Προσθέτετε στο μείγμα των λαχανικών το κρασί και βράζετε για 5’ - 6’ σε δυνατή φωτιά.
  4. Κατόπιν βάζετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τον κύβο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε το φαγητό και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30’, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Στο μεταξύ ζεματίζετε τις γαρίδες για 3’ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις καθαρίζετε από όστρακα και κεφάλια και τις προσθέτετε στη σάλτσα του φαγητού τα τελευταία 5’.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
45'
4

Υλικά

γαρίδες: 12 μεγάλες
μελιτζάνες: 3
κολοκυθάκια: 3
πατάτες: 2
πιπεριές: 1 κίτρινη και 1 κόκκινη
κρεμμύδια: 2
σκόρδο: 2-3 σκελίδες
ντομάτες: 800 γρ. ώριμες, φρέσκες
φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός και θυμάρι): 4 κουταλιές της σούπας
λευκό ξηρό κρασί: 150ml
κύβος λαχανικών: 1
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι, έξτρα παρθένο
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο