Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

«Κόκκινο» σπανακόρυζο, ζουμερό και πεντανόστιμο – Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.
  2. Ρίχνετε το ντοματάκι (κονκασέ) και προσθέτετε νερό τόσο όσο παίρνει η κονσέρβα της ντομάτας. Ρίχνετε τον κύβο και το σπανάκι και ανακατεύετε.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τον άνηθο, το ρύζι και το ξύσμα του λεμονιού.
  4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15’. Κλείνετε το μάτι, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και πριν το σερβίρετε, το αφήνετε, έτσι σκεπασμένο, αλλα 20’ χωρίς να το ανακατέψετε.

Σημείωση: Την απολαυστική συνταγή κατάλληλη και για vegan ή vegetarian διατροφη, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
35'
0

Υλικά

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα, κονκασέ
  • 200 γρ. ρύζι για πιλάφι (αμερικανικού τύπου μπλου μπόνετ)
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι