Συνταγές | ICookGreek

Μελιτζανόπιτα με κιμά, ντομάτα και χαλούμι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C. Αφήνετε τις μελιτζάνες στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 15’ - 20’. Τις στραγγίζετε καλά.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο στο λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε τον κιμά, τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. 
  3. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και τον τραχανά και μαγειρεύετε τη γέμιση, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, αλλά να μη στεγνώσει. Αποσύρετε τη γέμιση από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, το βασιλικό, την ντομάτα και τα τυριά.
  4. Απλώνετε σε ένα ταψί τέσσερα φύλλα λαδωμένα ένα - ένα χωριστά και βάζετε πάνω τη μισή γέμιση. Σκεπάζετε τη γέμιση με άλλα 2 φύλλα, επίσης αλειμμένα με λάδι. Απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα. Ψήνετε την πίτα στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
80'
6

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας για πίτες
  • 3 – 4 μελιτζάνες σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες καθαρισμένες από φλούδες και σπόρους σε κυβάκια
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα
  • ½ φλιτζάνι γλυκός τραχανάς
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ., χαλούμι τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι